Mieszkanie dla pary

Kopańskiego, Szczecin

Zgaszone kolory

Projekt mieszkania w Szczecinie dla pary młodych osób zakładający maksymalne wykorzystanie dostępnej przestrzeni i podzielenie jej na kilka funkcjonalnych stref. Przydymione zielenie są tutaj kolorem dominującym i kojącym.

NAPOTKANE WYZWANIA

Niewielka przestrzeń mająca spełniać wiele funkcje.

Nieduża ilość miejsca na przechowywanie.

 

ZAPROPONOWANE ROZWIĄZANIA

Wydzielenie przestrzeni poprzez szereg zabiegów stylistycznych bez jej „fizycznego” dzielenia.

Odseparowanie kuchni od strefy dziennej przy pomocy wysokiej zabudowy kuchennej.

Powiększenie optyczne pomieszczeń przy pomocy dużych luster na ścianach oraz meblach.

Zaplanowanie szafek do przechowywania również w formie wiszącej i wkomponowanie ich w aranżację pomieszczenia.

Zgaszone kolory – Mieszkanie dla pary

Mieszkanie dla pary zostało zaprojektowane z myślą o domowym zaciszu. Zastosowałyśmy zgaszone odcienie zieleni, szarości i tekstury drewna tak, by przestrzeń stała się łagodna i przyjazna w codziennym życiu.

Projekt wnętrza podzieliłyśmy na cztery strefy: hol, kuchnie, jadalnie i salon z miejscem do pracy. W korytarzu zaplanowałyśmy dwie szafy, które  pomieszczą rzeczy gospodarcze i  odzież. W kuchni zaproponowałyśmy wysoką zabudowę piekarnika i lodówki aby oddzielić tę przestrzeń od strefy dziennej. Jadalnia z salonem stanowi część wspólną lecz podzielona jest kolorystycznie.

Projekt wnętrza mieszkania powiększyłyśmy za pomocą luster, lameli i frontów frezowanych. Materiały te dopełniają się wzajemnie i nadają im nowoczesny charakter.