Dom nad jeziorem

Kołczewo

Wakacyjny twist

Przytulnie i praktycznie to motto projektu domu wakacyjnego w Kołczewie. Miało być z charakterem więc czarnych loftowych detali także tu nie zabraknie. Tylko rozsiąść się na sofie i podziwiać widoki.

NAPOTKANE WYZWANIA

Zamknięta przestrzeń w holu sprawiająca wrażenie mało ustawnej.

Różnica grubości wybranych materiałów na podłogi.

Wąskie przejście w korytarzu ze względu na umiejscowienie kominka.

Okap wiszący, umiejscowiony nad wyspą kuchenną bez możliwości wentylacji.

 

ZAPROPONOWANE ROZWIĄZANIA

Wyburzenie ścian działowych i uzyskanie otwartej przestrzeni umożliwiającej montaż klatki schodowej.

Rozplanowanie poziomów podłogi na etapie wylewania posadzki przez wykonawcę.

Aby nie zabierać miejsca w ciągu komunikacyjnym zdecydowano się na wybór najmniejszego dostępnego kominka.

Zdecydowano się na wybór okapu działającego w systemie zamkniętym.

Wakacyjny Twist – Dom nad jeziorem

Projektując wnętrze domu na wynajem inspirowałyśmy się naturą go otaczającą. Chciałyśmy przenieść zieleń z otoczenia do wnętrza domu. Wykorzystałyśmy tekstury kamienia i drewna aby nadać mu ciepły i nowoczesny klimat. Czarne detale nadały mu niepowtarzalny i wyjątkowy charakter.

W projekcie wnętrza domu powstanie duży i przestronny hol z szafą, siedziskiem i nowoczesnym wieszakiem na odzież codzienną. Zaprojektowałyśmy łazienkę wraz z pomieszczeniem gospodarczym oraz wydzieliłyśmy w nim miejsce na toaletę i umywalkę oraz dużą szafę, w której ukryta jest pralkę z suszarką. Projekt drugiej łazienki jest wykończony w przytulnej szarości z dodatkiem drewna i czerni. Oświetlenie nadaje mu nowoczesny styl. Duża kuchnia  z jadalnią zachęca do gotowania i spędzania czasu z najbliższymi. W salonie zaproponowałyśmy duży i wygodny narożnik aby móc w letnie wieczory wygodnie wypoczywać.

Naturalna kolorystyka połączona z nowoczesnymi rozwiązaniami stworzyła idealne miejsce dla osób, które mają ochotę wypoczynek wśród zieleni z dala od miejskiego zgiełku.